Çalıştığım kurumda özel eğitime muhtaç çocuklarla yaptığımız derslerden kesitleri bulabileceğiniz bir blog çalışmasıdır....
10 Mayıs 2014 Cumartesi
6. İstanbul Otizm Eğitim Günleri 2-3 Mayıs Tarihlerinde Yapıldı.
Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2-3 Mayıs tarihlerinde 6. İstanbul Otizm Eğitim Günleri gerçekleştirildi. Kongre merkezi girişinde güler yüzlü bir karşılama ile adımızın yazılı olduğu kartlarımız ve dosyalarımız verildi. Katılımın ikinci günde daha fazla olduğunu gözlemlediğim sempozyumda otizmle ilgili çok güzel konulara değinildi. Biruni Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve TODEV ortaklığıyla yürütülen sempozyumda bu üniversitelerden birçok öğretim görevlisi bizleri otizm hakkında bilgilendirdi.
Dikkat çekici noktalara değindiğimiz zaman öncelikle Todev Başkanının konuşmasında bahsettiği ve henüz tam anlamıyla yürürlüğe girmeyen bir Otizm Destek Planı var. Bu plan dahilinde yapılacak çok güzel çalışmalar olmasına rağmen henüz gerekli ilginin gösterilmediği ortadadır. Ayrıca Medeniyet Üniversitesi ve TODEV ortaklığı ile bir otizm destek merkezi açma çalışmaları da devam ediyormuş. Anlatılanlara baktığımız zaman bu oluşum ileride enstitüye dönüşmek içinde çalışmalar yapacak gibi duruyor.
Otizm de kullanılan bir çok alternatif yönteme de değinen Prof. Dr. Nahit MOTOVALLI bunların hemen hemen hepsi hakkında kısa kısa faydalı bilgiler verdi. Bunlardan ilgimi çekenlerin başında duyu bütünleme geliyor. Prof. Dr. Nahit MOTOVALLI duyu bütünleme çalışmalarının bilimsel olarak otizmli bir çocuk için hiç bir etkisi olmadığından bahsetti. Ayrıca neurofeedback, hiperbarik oksijen tedavisi ve b12 vitamin desteklerinin de otizm tedavisi için bilimsel bir katkısının olmadığından bahsetti.
İkinci günden kısa kısa bahsetmek gerekirse; rehabilitasyon merkezlerindeki 2 saatlik devlet destekli eğitimin otizmli çocuklar için çok yetersiz olduğu iyi bir verim için haftada 35-40 saatlik bir eğitimin şart olduğundan bahsedildi. Bu konu için ise Tohum Otizm Vakfı örnek verildi. Tohum Otizm vakfı'nın bu şartlara göre bir Otizm Eylem Planı olduğu ve başarılı sonuçlar aldıklarından bahsedildi. Otizmli çocuklardaki olumsuz davranışları değiştirmek için ön koşulları sağlamak gerektiğini ve çocuğun eve kapatılması değil dışarıya çıkarılması, kaynaştırma eğitiminden faydalanmasını sağlanması sağlanmalıdır. Bu konulardan bahsedilirken genelde ailelerde annelerin yükü çektiği ve babaların sorumluluk almaktan kaçındığına da değinilmiştir.
Son olarak ise Yrd. Doç. Dr. Özcan KARAASLAN söz aldı ve öğrencileri ile birlikte geliştirilen materyalleri tanıttılar. Gerçekten çok güzel telif hakkı alınması gereken faydalı materyallerin yapım aşamasından uygulamasına kadar tanıttılar. Bu hocamızı ve öğrencilerini de tebrik ediyorum. Gerçekten çok başarılı bir çalışmaya imza atmışlar.
Günün sonunda ise sertifikalar dağıtılarak konferansa son verildi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder